REKLAMA
Rýchly broskyňový koláč s posýpkou
Jednoduchý broskyňový koláč ako od babičky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 300 g maslo
- Štipka soľ
- 600 g hladká múka
- 1⁄2 sáčku kypriaci prášok
- 270 g kryštálový cukor
- 3 sáčky vanilkového cukru
- 1 nastrúhaná kôra z citróna
- 1 vajce
- 50 g mletých mandlí
- 21⁄2 kg broskýň
- 250 ml smotany
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Rozpustíme si maslo a necháme ho vychladnúť.
2. Krok
Do misky dáme múku, pridáme prášok do pečiva, cukor, soľ, 2 balíčky vanilkového cukru, vajcia a citrónovú kôru a dobre premiešame. Pridáme rozpustené maslo a vymiesime cesto.
3. Krok
Plech vyložíme papierom na pečenie, nastrúhame polovicu cesta a pevne pritlačíme na dno. Zostávajúce cesto zmiešame s mandľami a dáme do chladničky.
4. Krok
Vyhrejeme rúru na 200 °C.
5. Krok
Pečieme základ cesta cca. 10 minút. Potom rovnomerne poukladáme kúsky broskýň, navrch nastrúhame zvyšné cesto a pečieme ďalších 30-40 minút.
6. Krok
Podávame s vyšľahanou šľahačkou.