REKLAMA
Rýchly jablkový závin
Rýchly jablkový závin
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Suroviny
- 300 g hladká múka
- 80 g maslo
- 1 ks vajce
- 70 g práškový cukor
- 5 pl vlažné mlieko
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
Plnka
- škoricový cukor
- 3 polievková lyžica strúhanka
- 4 kus väčšie jablká
- hnedý cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme hladké cesto, ktoré následne prikryjeme fóliou a necháme hodinu odležať v chladničke.
2. Krok
Po odstátí ho rozvaľkáme na doske buď na jeden väčší plát, alebo dva menšie. ( hrúbka 4-5 mm)
3. Krok
Naplníme plnkou a to tak, že najprv na cesto rovnomerne nasypeme 2 pl strúhanky, na to dáme plnku a opäť strúhanku. Strúhanka vpije šťavu z jabĺk a zabráni jej vytekaniu. Namiesto strúhanky sa dá použiť aj trochu detskej krupice.
4. Krok
Plnka:
5. Krok
Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme škoricový cukor podľa chuti. Ak sú jablká kyslejšie, dochutíme ešte hnedým cukrom.
6. Krok
Cesto zrolujeme, môžme namazať rozpusteným maslom (nemusí) a dáme piecť 30-40 min na 175C.