REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/H0OCa69DgI1FkoTahpYy/c2e8d8500923104847cb315caeaeab.jpeg)
Rýchly ríbezľový džem
Recept na výborný ríbezľový džem z čiernych ríbezlí
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 400 g čierných ríbezlí
- 100 g kryštálový cukor
- 80 ml voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Ríbezle si umyjeme, očistíme od lístkov a kostrniek a dáme do hrnca spolu s cukrom a trochou vody. Necháme variť 6 minút, kým sa voda trochu neodparí a neostane hustá kaša.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/H0OCa69DgI1FkoTahpYy/cbedf68d11956829e487e6144382a6.png)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Džem si precedíme cez sitko a vrátime na oheň, kým nemá džem požadovanú hustotu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/H0OCa69DgI1FkoTahpYy/b970de78d4830d1400193fc93385fb.png)
Zdroj: Youtube
3. Krok
Džem nalejeme do vyčistených pohárov, uzatvoríme viečkom a necháme vychladnúť. Dobrú chuť :)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/H0OCa69DgI1FkoTahpYy/d537b7b206c24d03ec9fb6c62cbc44.jpeg)
Zdroj: Youtube