REKLAMA
Ryžové fašírky
Omáčka na spôsob sviečkovej
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- Omáčka
- 40 g zeleru
- 50 g mrkvy
- 80 g kalerábu
- 2 kolieska póru
- 50 ml smotany na varenie
- olivový olej
- bobkový list
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- FAŠÍRKY
- 2 Lyžice ryže
- 1 Lyžice strúhaného syra
- 1 vajíčko
- podľa potreby strúhanka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Zeleninu na omáčku si nadrobno nakrájame.
2. Krok
Na oleji si orestujeme pór, pridáme nakrájanú zeleninu, okoreníme a podlejeme vodou.
3. Krok
Ak je zelenina mäkká, bobkový list vyberieme, vymixujeme a pridáme smotanu. Chvíľu povaríme a odstavíme.
4. Krok
Ryžu na fašírky si uvaríme a vycedíme. Pridáme vajíčko, syr(použila som eidam) a dôkladne vymiešame.
5. Krok
Začneme pridávať strúhanku, aby sa nám vytvorilo cesto, ktoré sa dá vytvarovať.
6. Krok
Rukami si tvarujeme placky, ktoré ešte obalíme v strúhanke a ukladáme na papier na pečenie.
7. Krok
Placky postriekame alebo pokvapkáme olejom a vložíme do vopred vyhriatej rúry.
8. Krok
Pečieme na 180/10-20 minút z každej strany do zlatista.
9. Krok
Ako prílohu som zvolila knedlík, ale hodí sa aj zemiaková kaša.
10. Krok
Dobrú chuť!