REKLAMA

Ryžové fašírky

Omáčka na spôsob sviečkovej

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • Omáčka Pridané do
  • 40 g zeleru Pridané do
  • 50 g mrkvy Pridané do
  • 80 g kalerábu Pridané do
  • 2 kolieska póru Pridané do
  • 50 ml smotany na varenie Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • bobkový list Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • mletá červená paprika Pridané do
  • FAŠÍRKY Pridané do
  • 2 Lyžice ryže Pridané do
  • 1 Lyžice strúhaného syra Pridané do
  • 1 vajíčko Pridané do
  • podľa potreby strúhanka Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Zeleninu na omáčku si nadrobno nakrájame.

2. Krok

Na oleji si orestujeme pór, pridáme nakrájanú zeleninu, okoreníme a podlejeme vodou.

3. Krok

Ak je zelenina mäkká, bobkový list vyberieme, vymixujeme a pridáme smotanu. Chvíľu povaríme a odstavíme.

4. Krok

Ryžu na fašírky si uvaríme a vycedíme. Pridáme vajíčko, syr(použila som eidam) a dôkladne vymiešame.

5. Krok

Začneme pridávať strúhanku, aby sa nám vytvorilo cesto, ktoré sa dá vytvarovať.

6. Krok

Rukami si tvarujeme placky, ktoré ešte obalíme v strúhanke a ukladáme na papier na pečenie.

7. Krok

Placky postriekame alebo pokvapkáme olejom a vložíme do vopred vyhriatej rúry.

8. Krok

Pečieme na 180/10-20 minút z každej strany do zlatista.

9. Krok

Ako prílohu som zvolila knedlík, ale hodí sa aj zemiaková kaša.

10. Krok

Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov