Sacherova torta
Jablková Sacherova torta s čokoládovým ganache a domácim ríbezľovým džemom.
Ingrediencie
Suroviny
- 250 g múka
- 180 g kryštálového cukru / trstinového
- 280 g postrúhané jablká
- 40 g kakao
- 150 ml mlieka
- 100 g kvalitného masla
- 3 kus väčších vajec
- 1 kypriaci prášok
- kyslý džem
Čokoládové ganache
- 100 ml smotany na šľahanie
- 120 g tmavá čokoláda
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Zmäknutého maslo (aspoň izbovej teploty), vajíčka a cukor spolu vyšľaháme do peny. Pridáme sypké suroviny, kakao, prášok do pečiva a múku. Dobre premiešame. Nakoniec pridávame nastrúhame jablká a zmiešavame dokopy. Cesto bude v tomto momente husté, takže využijeme nachystané mlieko a cesto zriedime. Dobre premiešame a vylejeme do okrúhlej formy s papierom cca 24-25cm priemer. Pečieme cca 40min závisí od rúry (možno aj dlhšie) na 150-160 stupňov.
Necháme vychladnúť a následne studený korpus prekrojíme na polovicu a nanesieme džem, prikryjeme druhou polovicou korpusu a na vrch natrieme džem tiež.
Polevu si pripravíme tak, že smotanu vylejeme do hrnca, necháme zovrieť a nalejeme do pohára alebo misky kde je už nachystaná čokoláda. Dobre premiešame, poleva by mala byť hustejšia, ak sa nezdá kľudne pridajte ešte čokoládu. Vylejeme na vrch torty, zarovnáme nožom, kľudne nechajte kvapky aj postekať po bokoch. Necháme zatuhnúť a krájame jedným ťahom. Dobrú chuť.