REKLAMA

Sacherova torta

Jablková Sacherova torta s čokoládovým ganache a domácim ríbezľovým džemom.

REKLAMA
Ako upiecť tortu? Tipy na výber korpusu, krému a zdobenia

Recept nájdeš v tomto článku

Ako upiecť tortu? Tipy na výber korpusu, krému a zdobenia

Ingrediencie

porcií
10

Suroviny

  • 250 g múka Pridané do
  • 180 g kryštálového cukru / trstinového Pridané do
  • 280 g postrúhané jablká Pridané do
  • 40 g kakao Pridané do
  • 150 ml mlieka Pridané do
  • 100 g kvalitného masla Pridané do
  • 3 kus väčších vajec Pridané do
  • 1 kypriaci prášok Pridané do
  • kyslý džem Pridané do

Čokoládové ganache

  • 100 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 120 g tmavá čokoláda Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Zmäknutého maslo (aspoň izbovej teploty), vajíčka a cukor spolu vyšľaháme do peny. Pridáme sypké suroviny, kakao, prášok do pečiva a múku. Dobre premiešame. Nakoniec pridávame nastrúhame jablká a zmiešavame dokopy. Cesto bude v tomto momente husté, takže využijeme nachystané mlieko a cesto zriedime. Dobre premiešame a vylejeme do okrúhlej formy s papierom cca 24-25cm priemer. Pečieme cca 40min závisí od rúry (možno aj dlhšie) na 150-160 stupňov.

2. Krok

Necháme vychladnúť a následne studený korpus prekrojíme na polovicu a nanesieme džem, prikryjeme druhou polovicou korpusu a na vrch natrieme džem tiež.

3. Krok

Polevu si pripravíme tak, že smotanu vylejeme do hrnca, necháme zovrieť a nalejeme do pohára alebo misky kde je už nachystaná čokoláda. Dobre premiešame, poleva by mala byť hustejšia, ak sa nezdá kľudne pridajte ešte čokoládu. Vylejeme na vrch torty, zarovnáme nožom, kľudne nechajte kvapky aj postekať po bokoch. Necháme zatuhnúť a krájame jedným ťahom. Dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov