REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QYHJJueLQJR-uLPIfEJO/a61c02e6452f7d1241f734a979aad8.jpeg)
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Sedliacke zemiaky
Perfektné sedliacke zemiaky so slaninou sú veľmi populárnym slovenským jedlom. Môžu sa podávať samostatne alebo ako príloha.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 kg zemiakov
- 200 g anglickej slaniny
- 1 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ks klobása
- petržlenová vňať
- soľ
- čierne korenie
- majoránka
- olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky.
2. Krok
Na panvici s olejom opražíme nakrájanú slaninu na hrubé kocky.
3. Krok
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme dozlatista.
4. Krok
Do opraženej zmesi pridáme nakrájané zemiaky, majoránku, nakrájanú klobásku a pokoreníme podľa chuti.
5. Krok
Všetko spolu premiešame a preložíme do vymasteného plechu na pečenie.
6. Krok
Zemiaky posypeme petržlenovou vňaťou.
7. Krok
Sedliacke zemiaky pečieme v rúre na 180°C približne 60 minút.