REKLAMA
Segedínsky guláš podľa Patrika
Nesmrteľný klasický recept ale s mojôm malou úpravou.
REKLAMA
Recept nájdeš v tomto článku
Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti
Ingrediencie
porcií
4
- 300 g bravčové stehno
- 1 kus zelená paprika
- 6 kus cherry paradajka
- 500 g kyslá kapusta
- 1 kus šalotky
- mleté čierne korenie
- drvená rasca
- soľ
- bravčová masť
- mletá sladká paprika
- 1 kus šľahačka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Mäso nakrájame na asi 2-3 cm kocky, dáme do misky osolíme, okoreníme a posypeme razcou podľa chuti. Pripravíme si šalotku a zelenú papriku nakrájanú na malé kocky. Pradajky nakrájame na kocky.
2. Krok
V plytkom hrnci alebo hlbšej panvici s pokrievkou si rozpustíme lyžicu bravčovej masti, na masti speníme cibuľku a nakrájanú papriku. Neskôr posypene mletou paprikou a pridáme mäso. Necháme mäso zatiahnuť. Pridáme nakrájané chery paradajky.
3. Krok
Keď pradajky pustia štavu tak pridáme kapustu. Zalejeme vodou a necháme dusiť kým nieje mäso a kapusta makké. Na záver pridáme šlahačku a necháme prevariť, ak je to potrebné tak možeme zahustiť. Podávame s knedlíkom, dobrú chuť.
Vyskúšala som veľmi dobrý