REKLAMA
Sirup z nádchovníka
Rumančekový sirup je prírodný liek na prechladnutie, bolesti hrdla a iné vírusové ochorenia. Je výborným zdrojom vitamínu C a pôsobí ako dekongestant. Navyše má príjemnú a osviežujúcu chuť, takže ho môžete použiť ako prírodnú prísadu do čaju alebo iných nápojov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 200 g Rýmované listy
- 1 l vody
- 1 kg cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Umyte listy rýmovníka a nechajte ich uschnúť.
2. Krok
Do veľkého hrnca nalejte vodu a priveďte ju do varu.
3. Krok
Do vriacej vody vložte listy rumančeka a varte ich približne 10 minút.
4. Krok
Odstavte polevu z ohňa a nechajte ju vychladnúť.
5. Krok
Po vychladnutí vývar preceďte do iného hrnca a pridajte cukor.
6. Krok
Miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí, a nechajte ho pomaly variť asi 30 minút.
7. Krok
Hotový sirup ešte horúci nalejte do sterilizovaných pohárov a uzavrite.