Slivkové buchty
Z druhej polovice kysnutého cesta z profilu 🤌🏼
Ingrediencie
- 100 g slivkový lekvár
- 1 vajce
- 50 ml mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Recept na kysnuté cesto: Dáme si robiť kvások - 150ml mlieka + 2 PL trstinového cukru + kocka droždia. Odvážime si 1kg múky. Pridáme 1 PL soli, 105g rozpusteného masla, 100ml oleja, zvyšné mlieko 350ml. Na záver pridáme kvások. Vypracujeme cesto a necháme odpočívať 40-45 min. Následne je cesto pripravené na ďalšie spracovanie.
Kysnuté cesto sme po rozdelení na polovicu použili už na tvorbu pizza slimákov. Zo zvyšnej polovice upečieme buchty. Cesto rozdelíme na polovičku a rozvaľkáme. Nakrájame na 12 obdĺžnikov. Na každý pridáme slivkový lekvár. Lekvár zabalíme a vytvoríme buchty. To isté spravíme aj s druhou polkou cesta.
Potrieme vajíčkom s mliekom a pečieme 17,5 - 18 min/170°C. Po upečení potrieme vodou. Dobrú chuť kamoši!