REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Slovenské pirohy

Česká kuchyňa venuje tomuto tradičnému slovenskému jedlu osobitnú pozornosť, preto vám prinášame recept na sladké tvarohové pirohy.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Na cesto:

  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 200 ml Horúca voda Pridané do
  • štipka soli Pridané do

Na náplň:

  • 500 g syr cottage cheese Pridané do
  • 100 g cukor Pridané do
  • 1 vanilka cukor Pridané do
  • 2 vaječné žĺtky Pridané do

Na polevu:

  • 100 g maslo Pridané do
  • 100 g Strúhanka Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Vo veľkej miske zmiešajte múku a soľ. Pridajte vajcia a postupne prilievajte teplú vodu. Vypracujte hladké cesto a nechajte ho prikryté utierkou odpočívať asi 20 minút.

2. Krok

Medzitým si pripravte náplň. Tvaroh zmiešajte s cukrom, vanilkovým cukrom a žĺtkami.

3. Krok

Odpočinuté cesto rozvaľkajte na plát hrubý asi 1 mm a vykrajujte kolieska s priemerom 7-8 cm.

4. Krok

Na každé koliesko dajte lyžičku náplne, okraje potrite vodou a uzavrite do trojuholníka alebo polmesiaca. Okraje dobre stlačte, aby náplň nevytiekla.

5. Krok

Pirohy varte vo vriacej osolenej vode približne 3-4 minúty.

6. Krok

Na panvici rozpustite maslo a opečte na ňom strúhanku dozlatista.

7. Krok

Uvarené pirohy scedíme, preložíme na taniere a posypeme maslom potretou strúhankou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov