Šošovicové fašírky
Šošovičkové fašírky na štýl hamburgeru.
Ingrediencie
- 200 g šošovica
- 120 g mrkva
- 120 g huba
- Hŕstka umytej a najemno nasekanej petržlenovej vňate
- 1 kl mletá červená paprika
- 1 kl dijonská horčica
- 80 g strúhanka
- 4 vajce
Najnovšie letáky
Postup
Pod tečúcou vodou poriadne prepláchneme šošovicu a presypeme do hrnca s vodou. Varíme na miernom plameni približne 20 minút.
Precedíme a necháme vychladnúť.
Medzitým si na panvici orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme nasekaný cesnak, premiešame a vložíme pokrájanú očistenú mrkvu. Za občasného miešania opekáme cca 10 minút.
Pripravenú zmes preložíme do inej nádoby a na panvici opekáme 5 minút nakrájané šampiňóny.
Prichystáme si mixér. Vložíme doň polovicu vychladnutej šošovice, zmes a šampiňóny z panvice, soľ, petržlenovú vňať, mletú papriku, čierne korenie, horčicu a citrónovú šťavu. Poriadne všetko spolu rozmixujeme.
V hlbšej mise ručne zmiešame vzniknutú masu so zvyšnou uvarenou šošovicou, rozšľahaným vajíčkom a strúhankou.
Dlaňe si potreme olejom a vytvarujeme okrúhle fašírky, ktoré jemne posypeme z obidvoch strán strúhankou. Opekáme na panvici s olivovým olejom 3 až4 minúty z každej strany.
Zdroj: Canva
Tip: cesto na fašírky si môžeme pripraviť vopred a skladovať vo vzduchotesnej nádobe 2 až 3 dni v chladničke.
Servírujeme na spôsob hamburgerov s hlávkovým šalátom, horčicou, paradajkou, cibuľou, uhorkou, avokádom a jogurtom.