Šošovicový prívarok so zemiakmi
Na prívarok je potrebné len pár základných ingrediencií, ktoré máme vždy poruke - šošovicu, zemiaky, cibuľu, cesnak, smotanu a zopár korenín.
Ingrediencie
- 400 g šošovica
- 1100 ml voda
- 1 Cibuľa
- 1⁄2 pl bravčová masť
- 4 strúčiky cesnaku
- 340 g zemiak
- 500 ml smotana na varenie
- 1 pl hladká múka
- 175 g kyslá smotana
- soľ
- 4 bobkový list
- 5 nové korenie
- 40 ml citrónová šťava
- majoránka
- mletá paprika sladká
Najnovšie letáky
Postup
Premytú šošovicu zalejeme v hrnci vodou, pridáme bobkový list, nové korenie a privedieme k varu.
Na troche masti si do hneda osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľu a ku koncu pridáme aj popučený cesnak ,,spolu osmahneme a pridáme k šošovici.
Ak máme šosovicu zmäknutú, pridáme ku nej ,soľ,mletú červenú papriku,mleté korenie a na kocky nakrájané zemiaky a varíme do zmäknutia zemiakov.
Odoberieme si do vyššieho pohára zo šosovice, pridáme smotanu na varenie aj kyslú smotanu,múku a rozmixujeme ručným mixérom.Pozor na bobkový list a nové korenie. Rozmixovanú hmotu vlejeme späť k šošovici,,takto nemusíme pridať toľko múky.
Za stáleho miešania privedieme k varu,chvíľku povaríme,zhustne nám to .
Nakoniec pridáme majoránku, citrónovú šťavu,dochutíme, necháme prejsť varom za stáleho miešania a odstavíme .
Podávame s uvareným vajíčkom, kto chce s chlebíkom.