REKLAMA
Špaldová knedľa parená
Zdravšia ako z normálnej múky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 9 g hnedý cukor
- 200 ml mlieko
- 450 voda
- 1 kg špaldová hladká múka
- 20 ml olej olivový
- soľ
- 42 g Kvasnice
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Do vlažného mlieka dáme cukor a rozmrvíme kvasnice.Spravíme kvások.
2. Krok
Pridáme múku zbytok vody ,olej a vymiesime cesto.
3. Krok
Necháme kysnúť a po vykysnutí dáme na dosku rozkrojíme,vytvarujeme valčeky a necháme podkysnúť .
4. Krok
Do väčšieho hrnca dáme vodu a paráčik.
5. Krok
Keď voda zovrie stíšime oheň a paráčik potrieme olejom a dáme prvú knedľu do pary na 17-19 minút pariť podla veľkosti.
6. Krok
Vyberieme popicháme a potrieme olejom.
7. Krok
Studenú nakrájame.