REKLAMA
Španielsky vtáčik trochu inak
Všetci milujú španielsky vtáčik z hovädzieho mäsa, tradične sa podáva s ryžou a chuť tohto jedla je nezabudnuteľná. Najlepšie chutí z hovädziny, ale pripraviť sa dá aj z iných druhov mäsa.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 kus bravčové karé vykostené
- 3 kus vajce
- 2 kus uhorky
- 1 kus špekáčik
- 6 kl plnotučná horčica
- soľ
- čierne mleté korenie
- olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
140 min.
1. Krok
Mäso nakrájame na plátky, ktoré osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Na každý plátok mäsa pridáme špekačku, uhorku, pol vareného vajíčka. Mäsko zrolujeme a previažeme špagátikom. Môžeme použiť aj grilovacie ihly.
Zdroj: Youtube
3. Krok
V hrnci si na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme vtáčkov a opečieme. Pridáme zbytok horčice a podlejeme. Dusíme 2 hodiny.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Potom mäso vyberieme necháme chvíľku vychladnúť a dáme dole špagátik. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom. Môžeme zahustiť hladkou múkou. Podávame určite s ryžou.