REKLAMA
Špargľa zapečená v špenátovej placke
Keď príde chuť na ľahší obed, zapečená biela špargľa v placke z baby špenátu je to pravé.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 1 zväzok špargľa
- 2 hrste baby špenát
- 150 g polohrubá múka
- 2 kus väčších vajec
- 250 ml mlieko
- soľ a korenie
- slnečnicový olej
- syr Grana Padano strúhaný
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Špargľu umyjeme, ošúpeme a odkrojíme zdrevnatené konce. Takto pripravenú ju dáme variť na 10 minút do hrnca s vodou.
2. Krok
V mise vymiešame múku, vajíčka a mlieko. Do zmesi pridáme 2 hrste umytého baby špenátu, ktorý jemne natrháme. Ochutíme soľou a korením, premiešame a opekáme placky na troche oleja.
3. Krok
Na každú placku dáme trošku strúhaného syra a 3-4 špargle. Ak by sme chceli mäsitú verziu, môžeme pridať aj anglickú slaninu. Zrolujeme do rolky a ukladáme vedľa seba na vymastený pekáč. Dáme piecť na 180 stupňov 25-30 minút.