:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/YBLuTITUaTf9Bh8oS-bI/d5e3995124921e4d084c154be70889.jpeg)
Špargľové rizoto
Recept na krémové špargľové rizoto je dokonalou kombináciou výraznej špargľovej chuti a jemného krémového rizota.
Ingrediencie
- 400 g ryža Arborio
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 g špargľa
- 1 l zeleninového vývaru
- 120 ml bieleho vína
- 60 g maslo
- 60 g parmezán
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Nasekajte cibuľu a cesnak. Odrežte tvrdé konce špargle a nakrájajte ju na 2,5 cm kúsky.
Rozohrejte hrniec na stredne silnom ohni a pridajte 30 g masla. Nechajte ho roztopiť a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak.
Orestujte ich dozlatista. Pridajte nakrájanú špargľu a orestujte, kým nezmäkne.
Pustite sa do prípravy rizota. Na troche oleja si orestujte pripravenú ryžu. Posole. Keď je ryža orestovaná začnite ju podlievať.
Striedavo vývarom a vínom. Tekutina sa musí vždy vydusiť až potom prilievate ďaľšiu. Keď je ryža hotová rizoto odstavte z ohňa.
Pridajte zvyšné maslo a strúhaný syr. Zamiešajte. Na záver do rizota vsypte špargľovú zmes a všetko spolu premiešajte.