REKLAMA
Srdiečková torta s jahodovým želé a smotanovo - šľahačkovým krémom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
Základ
- 240 g mleté celozrnné sušienky
- 110 g zmäknuté maslo
- jahodový džem bez cukru
Želé
- 500 g mrazených jahôd
- 2 balenia tortové želé červené
- 2 Lyžice xylitol
Krém
- 400 ml kyslá smotana
- 400 ml šľahačka
- 2 Balíky stužovač šľahačky
- 2 Balíky vanilkový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Na základ zmiešame sušienky so zmäknutým maslom. Natlačíme na dno formy, potrieme džemom a dáme do chladničky.
2. Krok
Na želatínu rozmixujeme jahody. Prelejeme do nádoby a na miernom ohni chvíľu miešame. Stiahneme z ohňa a pridáme xylitol a tortové želé, dobre premiešame.
3. Krok
Za stáleho miešania povaríme, pokiaľ nezačne želé bublať, potom varíme ešte asi minútku.
4. Krok
Nalejeme na sušienkový základ. Necháme vychladnúť.
5. Krok
Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom a vanilkovým cukrom.
6. Krok
K vyšľahanej smotane pridáme kyslú smotanu a premiešame.
7. Krok
Krém rozotrieme na želé.
8. Krok
Dáme do chladničky stuhnúť. Hotové posypeme kakaom / alebo podľa chuti.
9. Krok
Dobrú chuť 🙂