Šťavnatý hruškový koláč
Recept na obrátený výborný hruškový koláč
Recept nájdeš v tomto článku
Čo je kardamón? Spoznaj exotické korenie s výnimočným chuťovým profilom
Ingrediencie
Karamel
- 50 gramov masla plus viac na vymastenie
- 100 gramov hnedého cukru
- 1 lyžička mletého kardamónu
- 31⁄2 stredných hrušiek ošúpané rozpolené bez jadierok
Koláč
- 150 gramov kryštálový cukor
- 200 gramov masla zmäknutého
- 150 gramov hladká múka
- 50 gramov jemne mletých mandlí
- 1 lyžička kypriaci prášok
- 4 veľké vajcia
- 3 pl pomarančovej kôry
Najnovšie letáky
Postup
Maslo s cukrom dáme do hrnca a necháme roztopiť na karamel. Pridáme mletý kardamon.
Zdroj: Youtube
Formu si vymastíme maslom a vylejeme na ňu pripravený horúci karamel.
Zdroj: Youtube
Hrušky si očistíme od šupky a jadierok a prekrojíme na polovice. Poukladáme vnútrom na spodok do formy s karamelom.
Zdroj: Youtube
V miske si zmiešame všetky suroviny na cesto.
Zdroj: Youtube
Pripravené cesto vylejeme do formy a rovnomerne rozotrieme.
Zdroj: Youtube
Dáme piecť na cca 15 minút na 180°C, pokiaľ nieje do zlatova a cesto sa nám nelepí na špajdľu. Necháme 10 minút vychladnúť, nožom oddelíme okraje koláča od formy a vyklopíme na tanier. Hotový koláč nakrájame a môžeme podávať. Dobrú chuť
Zdroj: Youtube