REKLAMA
Zdroj: Canva
Šťavnatý ríbezľový koláč s pudingom
Výborný ríbezľovo-pudingový koláč
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
CESTO
- 170 g práškového cukru
- 300 g polohrubá múka
- 2 Lyžice kypriaceho prášku do pečiva
- 2 ks vajce
- 140 ml oleja
- 180 ml mlieka
PLNKA
- 400 ml mlieka
- 1 ks vanilkový puding v prášku
- 2 Lyžice krupicového cukru
- 250 g tvaroh jemný
- 1 ks vajce
- 1 bal vanilínového cukru
- 1 Lyžice citrónová šťava
- 1 Lyžice strúhanej citrónovej kôry
- 450 g ríbezlí
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
75 min.
1. Krok
Z práškového cukru, múky, kypriaceho prášku, rozšľahaných vajec, oleja a mlieka vypracujeme cesto. Hlboký plech vymastíme, vysypeme múkou a vylejeme doň cesto.
2. Krok
Z mlieka, vanilkového pudingu a z krupicového cukru uvaríme puding a dáme ho vychladnúť.
3. Krok
Tvaroh vymiešame s vajcom, vanilínovým cukrom a s citrónovou šťavou a kôrou, potom ho pridáme do studeného pudingu a prešľaháme.
4. Krok
Lyžicou kladieme na cesto kôpky pudingovo-tvarohovej plnky.
5. Krok
Ríbezle očistíme, opláchneme, osušíme a rozložíme na plnku. Pečieme vo vyhriatej rúre 40-50 minút pri teplote 180 stupňov.
6. Krok
Koláč necháme vychladnúť a môžeme podávať. Ak chcete môžete posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť.