REKLAMA
Zdroj: FB: Varíme a Pečieme s Ljukom
Strapačky s bryndzou
Tradičné slovenské jedlo - strapačky s bryndzou sú sýte jedlo, ktoré je ideálne na rodinný obed alebo večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g surových zemiakov
- 400 g polohrubej múky
- 1 ks vajce
- 2 pl mlieka
- 250 g bryndze
- 3 pl bieleho jogurtu
- 50 g údenej slaninky
- 1 pl masti
- soľ
- vlažná voda podľa potreby
- masť alebo olej na pomastenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Zemiaky najemno nastrúhame a pridáme k ním 2 PL mlieka, premiešame.
2. Krok
Pridáme múku, vajce, trochu soli a postupne prilievame vodu a miešame.
3. Krok
Pomocou haluškovača hádžeme halušky do vriacej osolenej vody.
4. Krok
Zľahka premiešame, aby sa neprichytili na dno a keď vyplávajú na povrch, vyberiemeich.
5. Krok
Bryndzu rozmiešame s jogurtom a strapačkami.
6. Krok
Podávame posypané opraženou slaninkou.