REKLAMA
Šúlance

Šúlance

ŠÚLANCE ➡️ asi jedno z najtradičnejších slovenských jedál, ktoré nám pripomína detstvo alebo prázdniny u starej mamy. S dcérou, keď bola maličká, som si pri ich šúlaní užila kopec srandy. Volala ich "pišuláky" a šúlala ich po celej kuchyni. 😂

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kg uvarené zemiaky v šupke Pridané do
  • 400 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 200 g mletý mak Pridané do
  • práškový cukor Pridané do
  • maslo Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Vychladnuté zemiaky uvarené v šupke nastrúhame na jemnom strúhadle, posolíme štipkou soli, zmiešame s jedným vajíčkom a polohrubou múkou. Rukami vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 2-3 bochníky.

Šúlance - krok prípravy 1
2. Krok

Z bochníka urobíme šulec, ktorý rozkrájame na kolieska. Z každého kolieska potom na pomúčenej doske ušúľame šúlanec cca vo veľkosti palca 👍

Šúlance - krok prípravy 1
3. Krok

Šúlance vkladáme do osolenej vriacej vody a keď vyplávajú na povrch, sú hotové.

Šúlance - krok prípravy 1
4. Krok

Hneď ich omastíme rozpusteným maslom. Muž ich má rád takéto čisté, nestíham ich ani vyberať z vody. Najlepšie ale chutia posypané makom a práškovým cukrom. Dobrú chuť 😋

Šúlance - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4764 receptov

Mäsité jedlá

2225 receptov

Mascarpone

340 receptov

Kuracie mäso

779 receptov

Novoročné

131 receptov

Vianočné

267 receptov

Raňajky

1437 receptov