REKLAMA

Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.

Sviečková na smotane od starej mamy

Klasický slovenský recept na sviečkovú na smotane, ku ktorej sa hodí domáca knedľa.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg hovädzia sviečkovica Pridané do
  • 30 g slanina na prešpikovanie Pridané do
  • 4 kus mrkva Pridané do
  • 1 kus Cibuľa Pridané do
  • 2 kus bobkový list Pridané do
  • 2 kus petržlen Pridané do
  • 1 kus zeler Pridané do
  • 3 kus celé čierne korenie Pridané do
  • 180 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • 2 pl olej Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Mäso umyjeme a osušíme.

2. Krok

Slaninu nakrájame na kocky a prešpikujeme ňou mäso.

3. Krok

Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno.

4. Krok

Mrkvu, zeler, petržlen očistíme a nakrájame na väčšie kúsky.

5. Krok

Do veľkého hrnca nalejeme olej a mäso prudko opečieme z oboch strán.

6. Krok

Opečené mäso potom vyberieme a do výpeku vložíme cibuľu so zeleninou, ktorú restujeme zhruba 5 minút.

7. Krok

Do hrnca k orestovanej zelenine vrátime mäso, pridáme dva bobkové listy a celé čierne korenie.

8. Krok

Mäso zalejeme vodou, hrniec zakryjeme a dusíme do mäkka.

9. Krok

Uvarené mäso vyberieme a nakrájame na plátky.

10. Krok

Z hrnca vyberieme bobkový list a korenie.

11. Krok

Zeleninu rozmixujeme.

12. Krok

Prilejeme smotanu na šľahanie a trochu vody. Všetko spolu povaríme ešte 5 minút a dochutíme soľou a korením.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

332 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4589 receptov

Dezert

3773 receptov

Kuracie mäso

788 receptov