Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Sviečková na smotane od starej mamy
Klasický slovenský recept na sviečkovú na smotane, ku ktorej sa hodí domáca knedľa.
Ingrediencie
- 1 kg hovädzia sviečkovica
- 30 g slanina na prešpikovanie
- 4 kus mrkva
- 1 kus Cibuľa
- 2 kus bobkový list
- 2 kus petržlen
- 1 kus zeler
- 3 kus celé čierne korenie
- 180 ml smotana na šľahanie
- 2 pl olej
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Mäso umyjeme a osušíme.
Slaninu nakrájame na kocky a prešpikujeme ňou mäso.
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno.
Mrkvu, zeler, petržlen očistíme a nakrájame na väčšie kúsky.
Do veľkého hrnca nalejeme olej a mäso prudko opečieme z oboch strán.
Opečené mäso potom vyberieme a do výpeku vložíme cibuľu so zeleninou, ktorú restujeme zhruba 5 minút.
Do hrnca k orestovanej zelenine vrátime mäso, pridáme dva bobkové listy a celé čierne korenie.
Mäso zalejeme vodou, hrniec zakryjeme a dusíme do mäkka.
Uvarené mäso vyberieme a nakrájame na plátky.
Z hrnca vyberieme bobkový list a korenie.
Zeleninu rozmixujeme.
Prilejeme smotanu na šľahanie a trochu vody. Všetko spolu povaríme ešte 5 minút a dochutíme soľou a korením.