Talianske špargľové rizoto
Vyzývam všetkých odporcov špargle, aby vyskúšali tento recept!
Ingrediencie
- 1 zväzok zelenej alebo bielej špargle
- 5 bielych šampiňónov
- 1⁄2 bielej cibule
- 10 sušených paradajok
- rastlinný olej (olivový alebo kokosový)
- 400 g guľatozrnnej ryže
- 200 ml bieleho suchého vína
- 1 horúci zeleninový vývar ( litra)
- 80 g strúhaného parmezánu
- 1 pl maslo
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Špargľu očistíme a pokrájame na 1 cm dlhé kúsky. Šampiňóny nakrájame na plátky a dáme to všetko restovať na panvicu s lyžicou kokosového alebo olivového oleja
V druhom hrnci na troche oleja opečieme na drobno nakrájanú cibuľu. Keď začne hnednúť, prilejeme víno a povaríme ho, aby sa vyparil alkohol
Potom prisypeme ryžu a podlejeme naberačkou horúceho vývaru. Postupne prilievame vždy po naberačke vývaru, kým nie je ryža uvarená (cca 25 minút). Rizoto varíme na nízkom plameni a s pokrievkou
Keď je už ryža takmer hotová, prihodíme nakrájané sušené paradajky a dovaríme ju
Hotovú ryžu odstavíme, primiešame špargľu s hubami, maslo, parmezán a korenie
Rizoto podávame teplé s extra parmezánom na vrchu a s pohárom bieleho vína, ktoré zostalo po varení