REKLAMA
Zdroj: picalotta from Canva
Tekvicové rizoto pre deti
Tekvicové rizoto s tekvicou hokkaido je jedlo bohaté na vitamíny a minerály, hlavne vďaka hokkaidu, ktoré je základom receptu. Je ideálne pre deti, pretože je chutné a zároveň zdravé.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g hokkaido tekvice
- 200 g ryže arborio
- 1 ks Cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 800 ml zeleninového vývaru
- 50 g parmezán
- olivový olej
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Tekvicu očistíme, nakrájame na kocky a vložíme do veľkého hrnca spolu s olivovým olejom. Osmažíme ju do mäkka a potom ju dáme bokom.
2. Krok
Na panvici rozpálime olivový olej a orestujeme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak s ryžou.
3. Krok
Všetko spolu restujeme pár minút a potom pridáme osmaženú tekvicu.
4. Krok
Do hrnca pridáme zeleninový vývar a ryžu dusíme na miernom ohni asi 20 minút, kým nie je mäkká. Potom pridáme strúhaný parmezán, soľ a korenie podľa chuti a premiešame.