Tekvicové rizoto s hubami
Rizoto zdobené opekanými hubami a cesnakom je to správne jedlo na jeseň ktoré vás určite poteší a pohladí na duši.
Ingrediencie
RIZOTO
- 3 pl olivový olej
- 1 Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku (na drobno)
- 300 ml hokkaido pyré
- 800 ml zeleninový bujón
- 300 g ryža Arborio
- 60 ml biele víno
- 150 ml smotana na varenie
- 1 soľ
- 0.3 čl čierne korenie podľa chuti
- 4 pl vegánsky parmezán
Huby
- 200 g čerstvé hríby (na plátky)
- 4 strúčiky cesnaku (pretlačené)
- 2 pl olivový olej
- soľ a korenie
- podľa chuti nasekané oriešky
- vegánsky parmezán
Najnovšie letáky
Postup
V panvici si na miernom ohni zahrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu a opekáme do sklovita asi 3-4 minúty. Pridáme cesnak a ryžu, a za stáleho miešania opekáme ďalšiu minútu.
Pridáme biele víno a miešame až kým sa tekutina celkom nevyparí.
Pridáme dva hrnčeky zeleninového vývaru a tekvicové pyré, osolíme a okoreníme. Varíme na miernom ohni 15-20 minút, tak že postupne pridávame zvyšnú tekutinu a miešame aby nám rizoto ostalo krémové.
Pridáme smotanu a vegánsky syr. Poprípade ešte dosolíme a dokoreníme.
HUBY: V panvici si zahrejem olej a pridáme nakrájané huby a pretlačený cesnak, dochutíme soľou a korením. Opekáme 3-5 minút až kým huby pekne nezhnednú a nezmäknú. Dáme nabok.
Hotové rizoto zdobíme na vrch hubovou zmesou a posypeme nasekanými vlašskými orechmi a parmezánom.