Torta pre čokoholičky
Úžasná čokoládová torta s príchuťou kávy a nugátu. No proste nebíčko v pusinke.
Ingrediencie
KORPUS
- 200 g zmäknuté maslo
- 200 g kryštálový cukor
- 200 g čokoláda min 70
- 200 g hladká múka
- 7 vajec
- 3 čl kakao
- 1 vanilkový struk
- 2 čl prášok do pečiva
- Štipka soli
PLNKA
- 400 ml mlieko
- 1 ks čokoládový puding v prášku
- 150 g nugát
- 50 g čokoláda
- 2 čl instantná káva
- 250 g zmäknuté maslo
POLEVA
- 50 g čokoláda na varenie
- 1 pl maslo
- 1 pl smotana na šľahanie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Na korpus rozpustíme čokoládu v horúcom vodnom kúpeli a necháme trocha vychladnúť. V mise rozmiešame múku, prášok do pečiva a kakao. Oddelíme od seba bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme na stredne tuhý sneh a dáme bokom. Žĺtky zamiešame do vychladnutej čokolády. Do misy dáme maslo, soľ a vanilkovú dreň a asi 5 minút šľaháme do penista. Potom po lyžiciach zamiešame vajcovú, ako aj múčnu zmes. Nakoniec opatrne vmiešame po častiach sneh z bielkov. Cesto nalejeme do tortovej formy vystlanej paierom na pečenie a pečieme pri teplote 175 C približne 60 minút. Vyskúšame, či je cesto prepečené. Ak nie, pečieme ešte 10 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Uvaríme puding z pudinogvého prášku, mlieka a cukru, do ktorého potom primiešame nasekanú čokoládu a nugát. Miešame, kým sa nerozpustia. Nakoniec vmiešame aj espreso v prášku. Prekryjeme fóloiu a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Zmäknuté maslo šľaháme asi 10minút a potom po lyžiciach zašľaháme vychladnutý puding. Vychladnutý korpus vodorovne prekrojíme na 2 časti, ktoré potrieme krémom. Uložíme na seba a potrieme aj obvod koláča. Polejeme polevou, ktorú sme si pripravili rozpustením všetkých surovín nad hodúcim vodným kúpeľom, a necháme stuhnúť. Ozdobíme zvyšným krémom.