:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/T5m6unhf4cWK3NNgum15/3f6bcba5e194dd7722b2bf867536a5.jpeg)
Torta s hruškovým džemom
Jednoduchá tortička, ozvláštnená hruškovým džemom. Postačí vám pár ingreddiencií na prípravu zdravšej verzie torty. Skvelý dezert pre návštevu.
Ingrediencie
Korpus
- 4 ks vajcia
- 4 pl erythritol cca 80g
- 4 pl hladká špaldová múka cca 100g
- 1 pl mletá cejlónska škorica
Krém
- 250 g tvaroh jemný v papieri
- 200 g smotanový syr (cream cheese)
- 100 g tvaroh jemný v kelímku
- 40 g erythritol
- 40 g čakankový sirup
- Časť z vanilkového lusku
- Hruškový džem
Najnovšie letáky
Postup
Oddelíme si bielky a žĺtky. Bielky začneme šľahať, keď sa tvorí pena, pridáme cukor a šľaháme kým nevznikne tuhý sneh. Následne po jednom zašľaháme žĺtky. Nakoniec preosejeme múku so škoricou a zľahka premiešame. Cesto dáme do formy (priemer 20cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov cca 35 minút. Po dopečení necháme aspoň mierne vychladnúť. Okraje formy prejdeme nožom a korpus z nej uvoľníme. Prevrátime naopak na mriežku a necháme úplne vychladnúť.
Na krém si jednoducho zmiešame všetky ingrediencie okrem džemu.
Korpus prerežeme na polovicu. Spodnú časť vložíme do formy. Potrieme ju vrstvou džemu. Natrieme časť krému (niečo cez polovicu) a prikryjeme druhou časťou korpusu. Na vrch rozotrieme zvyšný krém a odložíme do chladničky. Po cca 2 hodinách môžeme tortu uvoľniť z formy. Opäť najskôr opatrne prejdeme príborovým nožom po okraji formy.
Na záver môžeme tortu ešte dozdobiť podľa predstáv.