REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Tvarohové fánky
Výborné tvarohové fánky posypané vanilkovým a práškovým cukrom. Nazývame ich tiež božie milosti a spájajú sa s fašiangovým obdobím.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
Suroviny
- 250 g múka
- 250 g syr cottage cheese
- 100 ml mlieko polotučné
- 1 ks vajce
- 1⁄2 kl kypriaci prášok
- soľ
Na posypanie
- 2 ks vanilkový cukor
- práškový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
V miske vypracujeme cesto. Zmiešame múku s tvarohom, vajíčkom, soľou, mliekom a sódou bikarbónou. Cesto vložíme na hodinu do chladničky odpočívať.
2. Krok
Cesto preložíme na múkou posypanú dosku a rozvaľkáme ho.
3. Krok
Z cesta radielkom vykrajujeme kosoštvorce a do stredu urobíme 2 čiarky.
4. Krok
Na panvici rozpálime olej a fánky vyprážame z oboch strán do zlatista.
5. Krok
Po vypražení ich necháme na papieri odkvapkať od prebytočného oleja.
6. Krok
Nakoniec fánky posypeme vanilkovým a práškovým cukrom.