REKLAMA
Tvarohové gule
Pravdu povediac sliviek je tohto roku viac ako dosť a zo všetkých sa slivovica urobiť nedá 😅 skúste si pripraviť tento jednoduchý, rýchly a chutný recept.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Suroviny
- 500 g jemného hrudkového tvarohu
- 200 g špaldová múka
- 3 pl kyslá smotana
- 1 ks vajce
- 1⁄4 čl štipka soli
Na opraženie
- maslo
- strúhanka
- cukor
Ostatné
- slivka
- jahoda
- ľubovoľný džem
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
Vyvaľkáme a plnime slivkovým lekvárom. Varíme 5 minut, kým nevyplácajú na povrch. Sú veľmi jemné a práca s nimi musí byť delikátna 😄 Po uvarení ich obalíme v opraženej strúhanke a podávame ich so šľahačkou.