REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Ukrajinský boršč
Recept na pravý ukrajinský boršč.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 500 g hovädzieho mäsa
- 3 ks mrkvy
- 3 ks zemiaky
- 2 ks Cibuľa
- 3 ks repy
- 1 ks paprika
- 3 strúčiky cesnaku
- 400 g paradajok
- 200 ml kyslej smotany
- 1 pl octu
- 3 l vody
- soľ a čierne korenie
- petržlenová vňať
- kôpor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Mäso umyjeme, nakrájame na kúsky a dáme variť do vriacej vody.
2. Krok
Medzitým si pripravíme zeleninu - repu, mrkvu a cibuľu nakrájame a orestujeme na panvici. Paradajky vložíme do vriacej vody na minútu, olúpeme ich a pridáme k zelenine.
3. Krok
Na koniec prilejeme aj ocot.
4. Krok
Zemiaky nakrájame na kocky a pridáme ich do boršču.
5. Krok
Keď je mäso mäkké, pridáme k nemu orestovanú zeleninu s cesnakom.
6. Krok
Na konci varenia dochutíme boršč nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom.
7. Krok
Tento ukrajinský boršč podávame s kyslou smotanou.