Zdroj: Pixabay: Shutterbug75
Úžasná krémová omáčka na cestoviny bez paradajok
Tento recept je jedinečnou obmenou tradičnej omáčky na cestoviny, ale zachováva si hlboké chuťové vlastnosti, vďaka ktorým sú cestoviny také obľúbené.
Ingrediencie
- 1 Veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 4 strúčiky Cesnaku, mletého
- 2 Mrkva, nakrájaná nadrobno
- 2 stonky Zeler, nakrájaný nadrobno
- 1 pohár červenej papriky, nakrájame nadrobno
- 2 pl olivový olej
- 1 čajová lyžička sušená bazalka
- 1 čajová lyžička sušené oregano
- štipka vločiek červenej papriky (nepovinné)
- 2 poháre Kurací alebo zeleninový vývar
- 1⁄4 pohár čerstvá bazalka, nasekaná nadrobno
- soľ a korenie podľa chuti
- 500 gms Vašich obľúbených cestovín
Najnovšie letáky
Postup
Olivový olej začnite zohrievať vo veľkej panvici na strednom ohni. Potom pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a nechajte ju dusiť, kým nebude priesvitná. Z vlastnej skúsenosti som sa naučil, že ak cibuľu necháte poriadne podusiť, dosiahnete jej výraznejšiu chuť.
Potom pridajte pretlačený cesnak, na kocky nakrájanú červenú papriku, zeler a mrkvu. Zmes miešajte, kým tieto zložky nezmäknú. To môže trvať približne 8-10 minút. Nezabudnite, že trik spočíva v udržaní rovnováhy - nechcete, aby bola zelenina príliš kašovitá.
Keď zelenina zmäkne, prisypte sušenú bazalku, oregano a vločky červenej papriky. Vždy som zistil, že pridanie sušených byliniek v tejto fáze, priamo do tepla, prehĺbi ich chuť.
Teraz prilejte kurací alebo zeleninový vývar a zmes priveďte do varu. Znížte teplotu a nechajte variť 15 minút, kým sa tekutina trochu nezredukuje. Počas varenia nezabudnite ochutnať a podľa potreby pridať soľ a korenie.
Kým sa omáčka varí, je vhodný čas na uvarenie cestovín. Uistite sa, že ste dodržali pokyny pre konkrétny typ cestovín, aby ste sa vyhli rozvareniu.
Keď sa omáčka zredukuje a cestoviny sú scedené, spojte ich v panvici a cestoviny dôkladne obalte. Na záver rada pridávam čerstvú bazalku, ktorá dodá cestovinám sviežu a aromatickú chuť.