Úžasné strúhané zemiaky a kuracie mäso z jedného plechu
Fantastická kombinácia chutí a jednoduchá príprava. Mäkučké mäso a úžasná chuť jemne opečených smotanových zemiakov🙂
Ingrediencie
Suroviny
- 4 ks celé veľké stehno kuracie
- 5 ks zemiak
- 1 ks Cibuľa
- 100 ml smotana na varenie
- 25 ml olej
- 1 kl cca. soľ
- podľa chuti korenie čierne mleté
Na potretie
- olej
Na posypanie
- rasca celá
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky a cibuľu postrúhame na hrubo. Pridáme olej, smotanu na varenie, mleté korenie a podľa chuti soľ. Celé dobre premiešame.
Kuracie stehná potrieme olejom a dobre osolíme. Stehná poukladáme na olejom vytretý plech a všade okolo rozdelíme pripravené zemiaky. Celé trošku pokvapkáme olejom a posypeme rascou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C cca 1 hodinu. Treba si to radšej sledovať, lebo každá rúra pečie trocha inak.
Jedlo chutí naozaj úžasne, verím že vás výsledok tohto veľmi jednoduchého jedla prekvapí🙂 Mäsko je mäkké a pekne opečené. Zemiaky šťavnaté a na vrchu krásne jemne opečené. Nám doma toto jedlo veľmi chutí, môžem ho len vrelo odporučiť! Dobrú chuť !
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube