Zdroj: yelo34 from Getty Images
Valentínska torta
Čokoládová torta v tvare srdca je ideálnym dezertom pre tých, ktorí chcú prejaviť lásku výnimočnou a neodolateľnou pochúťkou.
Ingrediencie
cesto
- 200 g čokoláda na varenie
- 200 g maslo
- 200 g múka
- 200 g cukor
- 4 ks vajcia
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
poleva
- 100 g čokoláda na varenie
- 50 ml smotana na šľahanie
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 180 stupňov a pripravte formu na pečenie v tvare srdca. Rovnomerne ju vymažte maslom.
Na miernom ohni rozpustite maslo a čokoládu na varenie dohladka. Nechajte zmes vychladnúť.
V miske zmiešajte múku, cukor a kypriaci prášok. Potom postupne pridajte vajcia a zmes čokolády a masla. Dobre premiešajte.
Cesto vylejte do formy a pečte približne 1 hodinu, alebo kým nie je pečené. Potom tortu nechajte úplne vychladnúť.
Medzitým pripravte polevu. Rozpustite čokoládu na varenie so smotanou na šľahanie. Nechajte polevu vychladnúť, kým sa stane dostatočne hustá na to, aby ju bolo možné natrieť na tortu.
Akonáhle je torta vychladnutá, polejte ju polevou a nechajte vychladnúť, kým poleva úplne neztuhne.