REKLAMA
Zdroj: Angelika Heine via iStockPhotos
Varené zemiaky so špenátom a fetou
Jednoduché a zdravé jedlo, ktoré je ideálne pre rýchlu večeru. Zmes čerstvého špenátu, feta syra a teplých zemiakov je jednoducho úžasná.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Hlavné ingrediencie
- 800 Gram zemiaky
- 200 Gram čerstvého špenátu
- 200 Gram Feta syr
- 1 Kus Cibuľa
- 2 Prsty na nohách cesnak
Korenie
- 2 Čajová lyžička soľ
- 1 Čajová lyžička čierne korenie
- 1 Čajová lyžička muškátový oriešok
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Na prípravu zemiakov v šupke so špenátom a fetou najskôr umyte zemiaky a varte ich v slanej vode.
2. Krok
Medzitým nakrájajte cibuľu a cesnak nadrobno.
3. Krok
Špenát umyte a nechajte odtiecť.
4. Krok
Cibuľu a cesnak opražte na panvici s trochou oleja.
5. Krok
Pridajte špenát a varte tak dlho, kým nespadne.
6. Krok
Feta syr nakrájajte na kocky a pridajte ho k špenátu.
7. Krok
Ochutiť soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom.
8. Krok
Keď sú zemiaky hotové, sceďte a rozrežte na polovicu.
9. Krok
Polovice zemiakov rozložte na tanieri, pridajte špenát a podávajte. Varené zemiaky so špenátom a fetou sú ideálnym vegetariánskym jedlom.