REKLAMA

Zdroj: Angelika Heine via iStockPhotos

Varené zemiaky so špenátom a fetou

Jednoduché a zdravé jedlo, ktoré je ideálne pre rýchlu večeru. Zmes čerstvého špenátu, feta syra a teplých zemiakov je jednoducho úžasná.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Hlavné ingrediencie

  • 800 Gram zemiaky Pridané do
  • 200 Gram čerstvého špenátu Pridané do
  • 200 Gram Feta syr Pridané do
  • 1 Kus Cibuľa Pridané do
  • 2 Prsty na nohách cesnak Pridané do

Korenie

  • 2 Čajová lyžička soľ Pridané do
  • 1 Čajová lyžička čierne korenie Pridané do
  • 1 Čajová lyžička muškátový oriešok Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Na prípravu zemiakov v šupke so špenátom a fetou najskôr umyte zemiaky a varte ich v slanej vode.

2. Krok

Medzitým nakrájajte cibuľu a cesnak nadrobno.

3. Krok

Špenát umyte a nechajte odtiecť.

4. Krok

Cibuľu a cesnak opražte na panvici s trochou oleja.

5. Krok

Pridajte špenát a varte tak dlho, kým nespadne.

6. Krok

Feta syr nakrájajte na kocky a pridajte ho k špenátu.

7. Krok

Ochutiť soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom.

8. Krok

Keď sú zemiaky hotové, sceďte a rozrežte na polovicu.

9. Krok

Polovice zemiakov rozložte na tanieri, pridajte špenát a podávajte. Varené zemiaky so špenátom a fetou sú ideálnym vegetariánskym jedlom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4724 receptov

Mäsité jedlá

2217 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Vianočné

244 receptov

Na panvici

1220 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1496 receptov