Vegan cheesecake
Cheesecake sú typické mliečnymi výrobkami či v prípade pečených i vajíčkami. No viete si pripraviť aj vegánsku verziu. Táto je s chutnou marhuľovou polevou. A určite si pochutíte aj na tej.
Ingrediencie
Základ
- 150 g rozmixované ovsené vločky
- 50 g Mleté vlašské orechy
- 60 g rozotpený kokosový olej
- 40 g kokosový čakankový sirup
Krém
- 2 balenia biele tofu
- 200 g vegan kokosová smotana
- 150 g kokosový jogurt
- šťava z polovice citróna
- 1 balenie vanilkový cukor
- 1⁄2 čl vanilková aróma
- 60 g kokosový čakankový sirup
- 1 pl múka
- 1 pl kukuričný škrob
Poleva
- 7 dl pohár zaváraných marúľ
- 1 balenie Zlatý klas
- sladidlo podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Všetky ingrediencie na základ zmiešame do jednej hmoty, ktorú rovnomerne roztlačíme na dno a okraje okrúhlej formy (priemer 20 cm, spodok vystlaný papierom na pečenie).
Tofu zbavíme vody. Ja som použila utierku, do ktorej som tofu zabalila a poriadne vytlačila vodu. Vznikne nám cca 315g rozdrobeného tofu. Tofu spolu so zvyšnými ingredienciami dáme do mixéra a vymixujeme na hladkú zmes. Pripravený krém rozotrieme na základ a dáme piecť do rúry vyhriatej na 160 stupňov cca 45-50 minút. Počas pečenie dáme na spodok rúry plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť v pootvorenej rúre aspoň pol hodinu.
Z marhuľového kompótu odoberieme trochu šťavy. V šťave rozmiešame zlatý klas. Marhule ponorným mixérom rozmixujeme. V hrnci ich zmiešame aj so zlatým klasom, pridáme sladidlo a varíme do zhustnutia. Necháme chvíľu vychladnúť. Približne polovicu rozotrieme na vychladnutý cheesecake. Zvyšok môžete odložiť do chladničky, prípadne pripravte polovičnú dávku 😊
Takto pripravený cheesecake odložíme do chladničky, ideálne cez noc.