REKLAMA

Zdroj: Unsplash

Vegánske cestoviny Bolognese so šošovicou

Toto klasické sýte jedlo inšpirované talianskou kuchyňou je bohaté, výdatné a neuveriteľne chutné, a preto sa dočkalo vegánskej úpravy, ktorá prináša rovnaké uspokojenie bez pocitu viny.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 2 polievková lyžica olivový olej Pridané do
  • 1 Veľká žltá cibuľa, nadrobno nakrájaná Pridané do
  • 2 Veľká mrkva, olúpaná a nadrobno nakrájaná Pridané do
  • 2 stonky Zeler, jemne nasekaný Pridané do
  • 4 strúčiky Cesnaku, mletého Pridané do
  • 1 pohár Sušená šošovica, dôkladne prepláchnutá Pridané do
  • 1 Veľká plechovka drvených paradajok Pridané do
  • 2 polievková lyžica paradajkový pretlak Pridané do
  • 1 čajová lyžička sušená bazalka Pridané do
  • 1 čajová lyžička sušené oregano Pridané do
  • 12 čajová lyžička Vločky červenej papriky (nepovinné, pre zvýraznenie) Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 12 pohár čerstvá bazalka, nahrubo nasekaná (voliteľne na ozdobu) Pridané do
  • bezlepkové cestoviny Gomiti Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Začnite zohrievaním olivového oleja vo veľkom hrnci na miernom ohni. Zvýrazní sa tak chuť zeleniny.

2. Krok

Do hrnca pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler. Tieto ingrediencie smažte približne 5-7 minút. Chcete, aby boli mierne mäkké a cibuľa bola priesvitná, dodá im krásnu sladkosť, ktorá vyváži kyslosť našich paradajkových produktov.

3. Krok

Vmiešajte pretlačený cesnak a restujte ďalšiu minútu. Vôňa cesnaku bude veľmi lákavá.

4. Krok

Do hrnca pridajte prepláchnutú šošovicu. Šošovicu vždy dôkladne prepláchnem, aby som odstránila všetky nečistoty a znížila jej prirodzenú horkosť.

5. Krok

Potom pridajte drvené paradajky, paradajkový pretlak, sušenú bazalku, sušené oregano a vločky červenej papriky, ak ich používate. Paradajkový pretlak dodá hustú, bohatú paradajkovú chuť, ktorá vyváži svieže, jasné tóny drvených paradajok.

6. Krok

Zmes podľa chuti osolíme a okoreníme a necháme dusiť asi 25-30 minút. Občas premiešajte, aby sa zabránilo prilepeniu a rovnomernému vareniu. Šošovica by mala byť mäkká, ale stále by si mala zachovať svoj tvar.

7. Krok

Kým sa omáčka uvarí, môžete si pripraviť cestoviny podľa návodu na obale.

8. Krok

Keď je omáčka hotová a šošovica mäkká, môžete ju buď priamo zmiešať s cestovinami, alebo podávať na povrchu. Niekedy si nechávam trochu na pridanie na vrch.

9. Krok

Nezabudnite na ozdobu z čerstvej bazalky - dodá im úžasnú sviežosť a prezentácia vďaka nej naozaj vynikne.

10. Krok

Podávajte teplé, aby ste si vychutnali vrstvy chutí od sladkej zeleniny po pikantné paradajky s dobre doplnenými cestovinami.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov