REKLAMA
Zdroj: Facebook
Veľkonočná kapustnica
Recept na veľkonočnú kapustnicu s klobásou a údeným mäsom.
REKLAMA
Recept nájdeš v tomto článku
Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti
Ingrediencie
porcií
8
- 1 kg kyslej kapusty
- 600 g domáceho údeného masa
- 300 g domácich klobás
- 300 g hovädzích alebo bravčových kostí
- zemiak
- sušené hríby
- soľ
- 5 ks celé čierne korenie
- 5 ks celého nového korenia
- 2 listy bobkový list
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
240 min.
1. Krok
Sušené huby si premyjeme. Kapustu a všetky druhy mäsa si vložíme do hrnca.
2. Krok
Zalejeme 2,5 litrom vody, pridáme korenie, soľ a bobkový list a necháme variť niekoľko hodín.
3. Krok
Údené mäso si vyberieme a nakrájame na kocky, klobásku nakrájame na kolieska a vložíme späť do polievky. Kosti vyberieme.
4. Krok
Kapustnicu dochutíme soľou ak je potreba. Kto má rád hustejšiu kapustnicu, do hotovej polievky môže pridať uvarené 2-3 zemiaky. Podávame s chlebíkom. Dobrú chuť!