Veľkonočný aspik - recept
Farebný veľkonočný aspik.
Ingrediencie
- 3 kuracie stehná
- 4 vajcia
- 3 mrkiev
- 1⁄2 papriky červenej
- 1 Cibuľa
- 6 plátkov želatíny
- 1 strúčik cesnak
- soľ
- majoránka
- 1 ks rozmarín
- Farebné korenie
- 2 ks bobkové listy
- kôpor čerstvý
Najnovšie letáky
Postup
Pripravíme si všetky suroviny. Kuracie stehná dáme variť do vody. Po hodine varenia pridáme bobkový list, rozmarýn, korenie, cesnak, soľ. Pridáme mrkvu vcelku, tú vyberieme po 15 minútach varenia. Papriku a cibuľu vyvaríme asi 5 minút.
Zdroj: Youtube
Uvaríme si vajíčka na tvrdo 10 minút vo vode. Z vývaru vyberieme mäso. Vajíčka nakrájame na osminy, uložíme na tanier. Mrkvu a papriku tiež nakrájame na menšie kocky.
Zdroj: Youtube
Mäso oberieme od kosti a uložíme na tanier k vajíčkam. Pridáme nakrájanú zeleninu. položíme čerstvý kôpor.
Zdroj: Youtube
Tanier by mal byť celý zaplnený a mal by byť krásne farebný. Vývar si precedíme cez sítko aby nám zostala čistá tekutina.
Zdroj: Youtube
Vo vývare rozrobíme želatinu podľa návodu na obale. Pripraveným vývarom opatrne zalejeme zeleninu, mäso a vajíčka. Necháme na chladnom mieste stuhnúť a môžeme podávať.
Zdroj: Youtube