REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Veľkonočný srnčí chrbát
Recept na kakaový srnčí chrbát.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto:
- 140 g práškového cukru
- 1⁄2 čl mletá vanilka
- 100 g polohrubá múka
- 2 Lyžice rum
- 1 Lyžice kakao
- 4 vajcia
Zdobenie
- 100 g čokoláda na varenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Ako prvé si vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme vanilku a preosiatu múku.
2. Krok
Bielky si vyšľaháme do tuhého snehu. Do cesta pridáme rum a premiešame. Časť cesta oddelíme a pridáme doň kakao.
3. Krok
Teraz už len do oboch ciest jemne zapracujeme sneh z bielkov. Rozdelený v rovnakom pomere. Sneh miešame veľmi zľahka aby nám koláčik zostal jemný.
4. Krok
Cesto aj biele aj kakaové nalejeme do formy na srnčí chrbát, ktorú sme dôkladne vymastili a vysypali hrubou múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 35 minút.
5. Krok
Na záver už len upečený srnčí chrbát dozdobíme roztopenou čokoládou.