REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Venčeky s mascarpone
Chutné venčeky s mascarpone, ktoré dodáva venčekom krásnu jemnosť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Cesto:
- 200 g múka
- 200 g masla
- 200 ml vody
- štipka soli
- 1 lyžička cukru
- 5 kus vajec
Krém:
- 250 ml mlieka
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 4 šálky cukru
- 250 g mascarpone
- 200 ml smotany na šľahanie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Mlieko varte s cukrom a pudingom. Zmes nechajte vychladnúť.
2. Krok
Zmiešajte maslo, cukor a soľ na cesto a potom pridajte múku.
3. Krok
Nakoniec pridajte vajíčka a premiešajte.
4. Krok
Cesto dáme do cukrárskeho vrecka a striekame kolieska na plech. ktorý si vymastíme.
5. Krok
Pečieme ich na 200°C cca 25 minút.
6. Krok
Počas pečenia rúru neotvárame. Venčeky by vám mohli splasnúť.
7. Krok
Zmiešajte šľahačku, puding a mascarpone do krémovej zmesi, ktorou zlepíme kolie