REKLAMA
Zdroj: pixabay
Vitello tonnato- teľacie v tuniakovej omáčke
Skvelé predjedlo pre naozajstných gurmánov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Mäso
- 1 kg teľacieho stehna
- 1 Cibuľa
- 2 mrkiev
- 2 ks stopkového zeleru
- 1 vetvička rozmarínu
- 2 ks bobkový list
- soľ
- biele víno
Omáčka
- 1 bal ančovičky
- 4 pl kapary
- 6 konzerv tuniak kúsky
- 2 malé majonézy
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Mäso si spolu z rozmarýnom a bobkovým listom zaviažeme do gázy a premotáme motúzom aby malo stále pekný tvar.
2. Krok
Pripravíme si vývar. V rovnakom pomere dáme do hrnca vodu a biele víno, pridáme očistenú mrkvu, cibuľu a zeler. Osolíme. Vývar varíme aby nám zelenina zmäkla.
3. Krok
Do vývaru vložíme zviazané mäso a varíme 90 minút. Najlepšie je ak nám mäso vychladne vo vývare. Nesmieme ho krájať horúce. Rozpadlo by sa.
4. Krok
Zatiaľ si pripravíme omáčku. Všetky suroviny na omáčku len spolu vymiešame v mixéry. Alebo zmixujeme ponorným mixérom.
5. Krok
Mäso nakrájame na čo najtenšie plátky a prelejeme ho studenou omáčkou.