:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HO1LYdjMnZz1mCYJN3fE/7f7de8fd57cd8c305124642a41f021.jpeg)
Zdroj: Pixabay
Výborný svieži jahodový zákusok
Recept na výborný jahodový zákusok, plný skvelých chutí.
Ingrediencie
Cesto
- 5 ks vajce
- 100 g kryštálový cukor
- 5 pl vlažná voda
- 200 g polohrubá múka
- 1 bal kypriaci prášok
Krém
- 500 g tvaroh jemný
- 200 g kyslá smotana
- 1 bal vanilkový cukor
- 500 g jahoda
- 60 g práškový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Pripravíme si cesto. Oddelíme žĺtka od bielok. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s kryštálovým cukrom do peny. Postupne do zmesi pridávame vodu. Postupne pridáme múku s kypriacim práškom. Na záver do cesta zľahka vymiešame sneh z bielkov. Cesto dáme piecť do vymastenej formy na 180 stupňov na 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Z vychladnutého cesta vykrajujeme kolieska, ktoré budeme plniť krémom.
Krém pripravíme zmiešaním tvarohu, smotany, cukru a vanilkového cukru. Do vyšľahaného krému nakrájame jahody na plátky a premiešame.
Na piškótový krúžok navrstvíme krém a priklopíme ho ďalším krúžkom z piškótového cesta. Malo by nám vzniknúť asi 8 takýchto zákuskov.