REKLAMA

Zdroj: FB - Domáce-Fajnové jedlá

Vyprážaný patizón

Klasické letné jedlo.

REKLAMA
Patizón – unikátna letná tekvica: Zaujímavosti, pestovanie a receptové tipy

Recept nájdeš v tomto článku

Patizón – unikátna letná tekvica: Zaujímavosti, pestovanie a receptové tipy

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 1 veľký patizón Pridané do
  • 2 vajce Pridané do
  • strúhanka Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • bravčová masť Pridané do

Príloha

  • zemiak Pridané do
  • maslo Pridané do
  • vňaťka petržlenová Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Patizón si očistíme a zbavíme ho jadierok. Nakrájame na rezy.

2. Krok

Obalíme v klasickom trojobale. najskôr do múky, potom do rozšľahaných osolených vajíčiek a nakoniec do strúhanky.

3. Krok

Smažíme v rozpálenej masti do zlata.

4. Krok

Ako prílohu podávame uvarené zemiaky omastené maslom a posypané petržlenovou vňaťou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov