REKLAMA
Zapečený baklažán
Zapečený baklažán s mozzarellou je chutné, zdravé a ľahko pripraviteľné jedlo. Je ideálnym riešením pre všetkých, ktorí milujú zeleninu a hľadajú nové a jedinečné spôsoby, ako ju pripraviť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 ks velké baklažány
- 5 ks paradajok
- 100 g mozzarella
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 Lyžice olivového oleja
- štipka soli
- štipka čierneho korenia
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Baklažán umyte, odrežte konca a rozrežte na polovicu a urobte z nich plátky. Poukladajte ich na papierovú utierku, posypte soľou a nechajte 10 minút odležať.
2. Krok
Medzitým si nakrájajte paradajky na plátky a mozzarellu na tenké rezance.
3. Krok
Baklažán osušte papierovou utierkou a opečte na panvici s olivovým olejom. Pridajte nakrájaný cesnak a osoľte a okoreňte.
4. Krok
Do zapekacej misy vložte plátky baklažánov, paradajok a mozzarelly, aby ste vytvorili vrstvy.
5. Krok
Pečte vo vyhriatej rúre na 200 °C, približne 40 minút.