REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/eFzvgayPbya7EnBBjDsj/4a5c2946a815c920c7722dc844d9e1.jpeg)
Zapekané zemiaky s bedľami
Jedle-bedle nám najviac chutia vypražené v trojobale, ale treba skúšať aj iné chute. Tak som skúšala 😁
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg zemiaky
- 8 ks bedľa
- 2 ks Cibuľa
- 3 ks strúčik cesnaku
- 400 ml kyslá smotana
- soľ a korenie
- drvená rasca
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Zemiaky očistíme, nakrájame na hrubšie kolieska a dáme variť do osolenej vriacej vody asi 10 min.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/eFzvgayPbya7EnBBjDsj/ce62a48c56493627fe92cb54e9b0f4.jpeg)
2. Krok
Klobúky bedlí nakrájame na štvrtiny a obvaríme v osolenej vriacej vode.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/eFzvgayPbya7EnBBjDsj/7c2203af1c535e799d88737ee0f029.jpeg)
3. Krok
Na masti opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme bedľu, korenie, rascu a podusíme 10 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/eFzvgayPbya7EnBBjDsj/ab77c9bb24d06f2f7907c93c933146.jpeg)
4. Krok
Do vymasteného pekáča poukladáme polovicu predvarených zemiakov, pridáme celú podusenú zmes húb a prikryjeme druhou polovicou zemiakov. Kyslú smotanu rozmiešame s trochou mlieka a štipkou vegety a prelejeme ňou povrch zemiakov.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/eFzvgayPbya7EnBBjDsj/868cca7685c33b01bcbb3f6564db5b.jpeg)
5. Krok
Zakryté pečieme na 160°C asi 40 minút a následne ešte odokryté necháme dopiecť 10 minút. Dobrú chuť.😋
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/eFzvgayPbya7EnBBjDsj/2b0b270b67ca6c51a443946124736f.jpeg)