REKLAMA
Zapekané zemiaky s bedľami
Jedle-bedle nám najviac chutia vypražené v trojobale, ale treba skúšať aj iné chute. Tak som skúšala 😁
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg zemiaky
- 8 ks bedľa
- 2 ks Cibuľa
- 3 ks strúčik cesnaku
- 400 ml kyslá smotana
- soľ a korenie
- drvená rasca
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Zemiaky očistíme, nakrájame na hrubšie kolieska a dáme variť do osolenej vriacej vody asi 10 min.
2. Krok
Klobúky bedlí nakrájame na štvrtiny a obvaríme v osolenej vriacej vode.
3. Krok
Na masti opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme bedľu, korenie, rascu a podusíme 10 minút.
4. Krok
Do vymasteného pekáča poukladáme polovicu predvarených zemiakov, pridáme celú podusenú zmes húb a prikryjeme druhou polovicou zemiakov. Kyslú smotanu rozmiešame s trochou mlieka a štipkou vegety a prelejeme ňou povrch zemiakov.
5. Krok
Zakryté pečieme na 160°C asi 40 minút a následne ešte odokryté necháme dopiecť 10 minút. Dobrú chuť.😋