REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/sOwJfgR0nuO0kJmTb_iS/e6e39026c4e867cac37ef1e42e0a94.jpeg)
Zdroj: FB - Domáce- Fajnové jedlá
Zavárané lečo bez varenia (na surovo)
Výborné lečo z čerstvej zeleniny.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 1 kg paradajka
- 2 kg paprika
- 1⁄2 kg Cibuľa
- soľ
- 200 ml olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Papriku očistíme a nakrájame na pásiky.
2. Krok
Cibuľu očistíme a nakrájame na polovičné kolieska.
3. Krok
Paradajky si očistíme, zbavíme ich tvrdej časti po stopke a nakrájame na plátky.
4. Krok
Všetku nakrájanú zeleninu spolu zmiešame. Posolíme a polejeme olejom. Necháme aspoň dve hodiny postáť.
5. Krok
Zeleninu naplníme do fliaš a do každej fľaše rovnomerne nalejeme šťavu, ktorú zelenina pustila.
6. Krok
Fľaše uzatvoríme a zavárame asi 12 minút.
Ďakujem za tento recept. Nevedela som, ako dlho variť. A ja som to videla bez odstátia a bez pevného uzavretia. Najprv rovno do pohárov a položiť vrchnák. Takže som to skombinovala s Vaším riešením. Úžasné. Vďaka. Jednoduché a rýchle, preto to baví.