Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Zavárané suchohríby
Zavárané suchohríby pripravujem každý rok počas hubárskej sezóny.
Ingrediencie
- 1 kg suchohríby
- 11⁄2 l vody
- ocot
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Suchohríby dôkladne umyte a vložte do veľkého hrnca.
Takto pripravené hríby osoľte podľa chuti. Na 1 kg suchohríbov postačí jedna poriadna lyžica soli.
Zalejte hríby vodou tak, aby bola o pol centimetra vyššie nad hubami.
Následne priveďte hríby s vodou do varu a nechajte ich povariť 10 minút. Potom vodu zlejte.
Suchohríby zalejeme ostatnou vodou a octom a opäť ich privedieme do varu, tentokrát ich varíme 15 minút.
Horúce suchohríby s vývarom potom vložíme do predtým vysteralizovaných pohárov, takmer až po okraj.
Tesne pred zaváraním pridáme do pohárov ešte aj ocot - podľa chuti a podľa toho, ako veľmi kyslé hriby máte radi. Zavárajte klasicky ako pri všetkých zaváraninách, tzn. V strerilizovanej nádobe a s tesne zavretým viečkom.