Zebra cheesecake
Cheesecake pokojne aj namiesto narodeninovej torty. Tento je navyše aj zaujímavý svojím "zebra" dvojfarebným vrstvením.
Ingrediencie
Korpus
- 200 g sušienky
- 100 g maslo
Plnka
- 500 g tvaroh jemný
- 200 g smotanový syr (cream cheese)
- 200 g kyslá smotana
- 2 vajce
- 2 polievková lyžica hladká múka
- 60 g práškový cukor
Svetlá časť
- 1⁄2 balenia vanilkový cukor
- vanilková esencia
Tmavá časť
- 50 g horkej čokolády
- 50 g nutely
- 5 g kakao
Poleva
- 100 g biela čokoláda
- 25 g horkej čokolády
- 40 ml smotany má šľahanie
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty a opäť premixujeme. Zmes vysypeme do okrúhlej formy (24cm) vystlanej papierom na pečenie a rovnomerne popritláčame po okrajoch a na dno formy. Pripravený korpus dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov približne 8-10 minút.
Tvaroh, cream cheese a smotanu vyšľaháme ručným mixérom. Prišľaháme vajíčka a následne múku a cukor. Plnku rozdelíme na dve rovnaké časti. Do jednej primiešame vanilkovú arómu a cukor a do druhej kakao, roztopenú čokoládu a nutelu. Na predpečený korpus na striedačku lejeme doprostred tmavú a svetlú časť, až kým obe neminieme.
Pripravené dáme piecť do rúry vyhriatej na 155 stupňov cca 55 minút. Počas pečenia umiestnite na dno rúry plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť aspoň pól hodinu v pootvorenej rúre.
Polevu pripravíme roztopením čokolády so smotanou v hrnci na miernom ohni za priebežného miešania. Polevu vylejeme na pripravený koláč a odložíme do chladničky, ideálne cez noc.