REKLAMA
Zeleninové rizoto s hubami
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 2 polievková lyžica maslo
- 1 kus Cibuľa
- 1 kus mrkva
- 1 kus petržlen
- 250 g huba
- 1⁄2 l zeleninový bujón
- podľa chuti soľ a korenie
- 100 g tvrdý syr
- 11⁄2 dl bieleho vína
- 1 hrnček ryža
- petržlen
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Na panvicu si dáme speniť maslo. Cibuľu si nakrájame a osmažíme na masle. Pridáme šampiňóny a restujeme. Keď sú šampiňóny osmažené dohneda, vyberieme ich na bok a na panvicu pridáme hrnček guľatozrnnej ryže a miešame.
2. Krok
Po chvíľke pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen. Zalejeme bielym vínom a necháme zredukovať. Ochutíme soľou, korením a čerstvou petržlenovou vňaťou. Keď sa nám víno zredukuje, po žufankách prilievame vývar, kým ryža nezmäkne. Na záver ešte pridáme lyžicu masla a nastrúhaný syr a zamiešame. Na tanier si naservírujeme kopček rizota a na vrch opečené šampiňóny, dobrú chuť.
ňom ňom!