REKLAMA

Zeleninové rizoto s hubami

REKLAMA
Ako sušiť huby správne? Takto bude sušenie húb prekvapivo jednoduché!

Recept nájdeš v tomto článku

Ako sušiť huby správne? Takto bude sušenie húb prekvapivo jednoduché!

Ingrediencie

porcií
2
  • 2 polievková lyžica maslo Pridané do
  • 1 kus Cibuľa Pridané do
  • 1 kus mrkva Pridané do
  • 1 kus petržlen Pridané do
  • 250 g huba Pridané do
  • 12 l zeleninový bujón Pridané do
  • podľa chuti soľ a korenie Pridané do
  • 100 g tvrdý syr Pridané do
  • 112 dl bieleho vína Pridané do
  • 1 hrnček ryža Pridané do
  • petržlen Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Na panvicu si dáme speniť maslo. Cibuľu si nakrájame a osmažíme na masle. Pridáme šampiňóny a restujeme. Keď sú šampiňóny osmažené dohneda, vyberieme ich na bok a na panvicu pridáme hrnček guľatozrnnej ryže a miešame.

2. Krok

Po chvíľke pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen. Zalejeme bielym vínom a necháme zredukovať. Ochutíme soľou, korením a čerstvou petržlenovou vňaťou. Keď sa nám víno zredukuje, po žufankách prilievame vývar, kým ryža nezmäkne. Na záver ešte pridáme lyžicu masla a nastrúhaný syr a zamiešame. Na tanier si naservírujeme kopček rizota a na vrch opečené šampiňóny, dobrú chuť.

Komentáre (1)

Michal_Hradil 20. 4. 2021

ňom ňom!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov