Zeleninové rizoto s kuracím mäsom
Rizoto je tradičné talianske jedlo, ktoré sa dá prispôsobiť podľa vlastných chutí. Táto varianta predstavuje zeleninové rizoto s kuracím mäsom.
Ingrediencie
- 300 g kuracieho mäsa
- 250 g ryže arborio
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 ks mrkvy
- 1 ks cuketa
- 100 g zeleného hrášku
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml bieleho vína
- 2 Lyžice olivového oleja
- 50 g parmezán
- soľ a korenie
- kari koreni
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie mäso očistíme a pokrájame na malé kúsky. Cibuľu a cesnak olúpeme a nadrobno nakrájame. Mrkvu a cuketu očistíme a nakrájame na malé kúsky.
V hrnci rozpálime olivový olej a orestujeme na ňom cibuľu s cesnakom.
Potom pridáme na panvicu kuracie mäso a orestujeme ho zo všetkých strán.
Do hrnca pridáme ryžu, posypeme ju kari korením a krátko všetko spolu premiešame.
Ryžu podlejeme bielym vínom a počkáme, kým sa úplne vyparí.
Potom postupne prilievame vývar a vždy počkáme, kým ryža vývar vpije.
Keď je ryža takmer mäkká, pridáme nakrájanú zeleninu a pokračujeme v prilievaní vývaru, kým nie je ryža úplne mäkká a zelenina uvarená.
Ak je potrebné, rizoto dochutíme soľou a korením, premiešame a odstavíme z ohňa.
Na záver na rizoto nastrúhame parmezán a podávame.